27. kesäkuuta 2009

Ulkona

Naapuri kysyi tänään takapihalla:"Mitä sie oikein teet?" Ja uudemman kerran, kun en vastannut, keskityin. No, kuvasin tietenkin. Kaipa se on itselleen pakko myöntää. Kuvaamisesta on tullut erinomaisen rakas harrastus. Kunhan vaan vielä oppisi sen taikasanan, jolla tuulen/kissat/lentäväiset/kaiken saa tarvittaessa kivettymään hetkeksi paikoilleen. Tai kahdeksi hetkeksi - tarkennus ei aina ihan onnistu. Omalta pihalta tänään:


Anonyymi-amatöörille kiitos, testaan oliiviöljyn ja aurinkoihottuman heti kun tarve seuraavan kerran ilmenee. Toivottavasti ei ennen ensi kevättä ;)

Tänään ulkoilimme urakalla. Indy löysi eilen kukkapenkin uumenista, ihan talon seinän vierestä ison sammakon. Se kiinnosti herraa eilen ihan mahdottomasti ja tänäänkin vielä Indy oli ihan 100% varma, että se sammakko on siellä mullassa, jos tarpeeksi kaivaa, haistelee ja iskee tassulla maata. Hermo meni (ja aika monta oksaa kärhöstä). Joten pois juoksunarusta. Laitoin itselleni viltin pihan alaosaan, varjoon ja otin hihnat takamukseni alle. Neuloin (Huom! Käsitöitä tapahtuu tällä helteelläkin aina silloin tällöin) ja kissat nauttivat.

Lähimmän omakotitalon isäntä tuli koirineen tauolle terassin teosta naapurin (se sama kuin alussa) luokse joten kiinanpalatsikoira Arttu pääsi tutustumaan herroihin. Niin kauan kun ei haukuttu kaikki meni loistavasti. Mutta räksytyksen alkaessa Piki nosti kaikki karvat pystyyn - komea! Sähinään asti ei päästy. Toisaalta Pikiä kyllä kiinnosti ihan hirmuisesti, sillä karvakomeudesta huolimatta koiraa piti yrittää lähestyä heti kun se käänsi selkänsä ja siirsi huomionsa Indyyn. Indy ei ollut moksiskaan.

Lentävä pieneliö -loukku à la Indy ja Piki toimii jälleen tänä kesänä kotona sisällä loistavasti. Öisin ei ole yhdenkään itikan ininä herättänyt ja kärpäsetkin katoavat ennen kuin ehdin edes aloittaa etsimään lätkää. Tänään ulkoilun jälkeen, laitoin kissat sisälle ja grillasin itselleni ruokaa. Kesken kaiken kuului selän takaa kumma kumahdus, käännyin ja ehdin juuri näkemään pihaoven lasissa Indyn alas valuvat tassut ja tyytyväisen mussutuksen - kärpäsparka.