21. kesäkuuta 2009

Pihalla

Unohtunutta! Huomenna maanantaina klo 12 eteenpäin Keuruun Café Praiassa neulotaan. Ainakin Taija ja minä. Muutkin tervetulleita!

Koittakaa kestää - ei nuo pionit enää kauaa kuki...


Ensimmäiset matot pesty. Oli siellä muitakin, pariskunta ja vähän myöhemmin tuli mummo lapsenlapsensa kanssa. Vilkaisin ketä tuli, ja kas pitihän sitä edes vaihvihkaa tervehtiä vaikka lapsenlapsi yritti kyllä kiivaasti piiloutua huppariin, oppilas. Kyllä, opettajatkin pesevät mattoja, niillä on elämää koulun ulkopuolella ;)

Neulottu on - ja kaikki purettu. Mallitilkkuja suollan ja yritän löytää sitä oikeaa mallineuletta. Samalla, selatessani lehtipinoja löysin kohtuullisen monta unohtunutta ohjetta, joihin (ainakin pariin) olisi jo langatkin!


Alppikärhöstäni bongasin tänään joka kesäisen inhotuksen. Pieniä harmaanvihreitä (ihan pieninä kellertäviä) perhosen/pistiäisen/kiitäjän toukkia. Myrkyttää ei voi, kärhö menee ruskeaksi - kokeilin kolme vuotta sitten. Samana vuonna revin sitten maata myöten pois koko kasvin. Ei auttanut sekään. Parhaaksi konstiksi olen havainnut ihan liiskaamisen. Vie tietysti aikaa ja vaivaa tutkailla pikkutarkasti isoa kärhöpehkoa (ylimpiin oksiin en ylety) ja liiskata kaikki löytyvät toukat. Niille kelpaa myös akileija, tosin huomattavasti heikommin.