20. kesäkuuta 2009

Tekemistä

Sataa, sataa ropisee, pilipilipom! Kyllähän tässä jo kerkesi pari tuntia poutaa ollakin :) Mutta ei haittaa - keksin tekemistä. Muinainen ufo, kaksi vuotta sitten luotu ja puoliksi niisitty loimi pääsi vihdoinkin puihin kutomiskuntoon. Kaamea setviminen ja taatusti jäi löysiä loimilankoja. Syyllisiä ovat kuitenkin herrat, en minä, herrat ovat käyttäneet kangaspuita henk.kohtaisena huvipuisto-kiipeilytelineenään. Ja tukin kankaaseen on myös voinut terottaa kynsiä. Tosi kestävä kangas, vieläkään ei näy mitään muita jälkiä kuin kilo kissankarvoja.

Puut ovat pienet, metrin mittainen pirta on suurin joka mahtuu. Ne ovat ns. x-runkoiset ja kokoontaittuvat. Etsin puoli ikuisuutta luhan pultteja. Siipimutterit löytyivät siitä peltilootasta mistä pitikin, mutta ne pultit... Pala mustikkapiirakkaa, kuppi pari teetä ja välähti. Mokomat pultit olivat tietysti pudonneet sinne luhan varsien sisään (siis metalliset, ontot varret). Vaati pientä kekseliäisyyttä, taskulamppua ja koukkuamiskoukkua saada ne ulos aloittamatta niisimistä alusta.


Kissakuvahaaste on tällä kertaa sottapytty. Meidän herrat ovat kyllä oikeasti tosi siistejä. Piki mm. kaivaa aina vähintään 16 kuoppaa Kiinaan isolla asialla. Kaikki osuu aina laatikkoon. Oksentaminenkin harmittaa niin paljon, että pitää varoittaa etukäteen semmoisella "ououououuuu" ulvaisulla tai parilla. Ruokapaikka on oikeastaan ainoa missä sotketaan - emännän mielestä. Varsinkin Indy on viime aikoina ruokaillut seuraavasti: haistelua, kai se kelpaa, tassun ojennus, varovainen kosketus, uusi ojennus, kouraistaan kynnellä palanen ruokaa, heitetään ruoka keskelle keittiön lattiaa (huom! kuppien alla 3 muovitablettia, heiton on siis yllettävä niiden ulkopuolelle), syödään tassun ja kynnen avulla välillä heitellen. Emännän mielestä raivostuttavaa.

Pikissähän ei mikään lika näy, mutta Indyn sievissä valkoisissa tassuissa näkyy kaikki. Kyllä niitä pestäänkin välillä kahden katin voimalla. Indy on muuten lievästi ilmaistuna tympääntynyt kuvauskohteena olemiseen. Tällä hetkellä se kääntää pään automaattisesti pois kun otan kameran käteen.


Kiitos sukkakommenteista! Uusia ideoita, toivottavasti ihan omia, pitää tutkia nettiä tarkasti, pyörii päässä.