19. kesäkuuta 2009

Sinistä - Blue

Edellisestä valmistuneesta ei ole kuvaa, mutta Ravelryyn lainasin Olebrummin kuvaa. Malli oli siis Anemone Beret kirjasta Knit So Fine. Lankana Dropsin alpakka, jota meni 79g. Mallineule oli aluksi kiva, mutta pitkän päälle todella puuduttava. Niin kauan kun jaksoi vääntää tosi tiukkaa, siitä tulikin siistiä ja miellyttävää. Mutta kun tylsistymisen myötä käsiala löystyi ja löystyi ja löystyi.... ja reikiä oli enemmän kuin papan vanhassa puuveneessä. Tykkäsin mallista, se istui minunkin päähäni, mutta ihan heti en toista tee.

I don't have a picture of the previous finished work, Anemone Beret from Knit So fine. I loaned Olebrumm's pic for Ravelry. The pattern was really nice and fit even my head, but it was awfully boring to knit. As long as I managed to knit really tightly it was neat and nice, but with the advancing boredom I knit more and more loosely. And as a result, wholes. Plenty of them.

Viimeisin valmistunut on tässä.
Malli: Ocean Toes (New Pathways for Sock Knitters, book one)
Lanka: Fleece Artist, Trail Socks, 75 g
Puikot: 2,5 mm

The latest finished work is here.
Pattern: Ocean Toes (New Pathways for Sock Knitters, book one)
Yarn: Fleece Artist, Trail Socks, 75 g
Needles: 2,5 mm


Ihana, vaikkakin tähän työhön ihan väärä lanka. Todella miellyttävää neulottavaa, tiukkaa ja topakkaa, kaunista. Mutta lätäköityi jalkaosassa pahasti. Jotenkin en vaan tajunnut kuinka pätkärääkättyä tämä on, malli olisi paljon enemmän edukseen yksivärisessä langassa. Nyt ei edes kaikki erotu. Jalassa kuitenkin nautinnolliset!

A lovely, but absolutely wrong yarn for this pattern. Really enjoyable to knit, tight, but soft, beautiful. But pooled. Somehow I just didn't realize how multicoloured this is. The pattern would show so much better with a solid yarn. But an enjoyment to wear.


Cat Bordhi, kirjan kirjoittaja on siis leikkinyt ja luonut kavennuksilla ja levennyksillä. Miksi niitä olisikaan aina pakko sijoittaa siihen nilkan kylkeen? Tai voihan ne siihenkin laittaa, mutta lisäksi nilkan taakse, jalkapohjaan, kantapään yhteyteen, jalkapöytään... Kantapää on vahvistettu eikä tässäkään tarvinnut poimia silmukoita. Jos ja kun teen uudemman kerran paremmin sopivasta langasta, en tee vahvistettua kantapäätä, en vain tykkää siitä. Myös kärkikavennukset sijoittelisin hieman toisin. Yhden painovirhepaholaisenkin bongasin ohjeesta. Juuri siellä kärkikavennuksissa oli yksi 9 kiepsahtanut 6:ksi. Kirja ja sen tekniikat ovat kuitenkin kiehtovia, joten hommasin kirjan myös itselleni, tai siis se rantautunee lätäkön takaa joskus lähiviikkoina...

Voiko Juhannusgrillailun lomassa neuloa? Seuran tuntien voi, mutta kun mulla ei just nyt ole mitään sellaista mitä ottaa mukaan! Tai no, ne ufot, mutta ne odottavat purkamista. Pari tuntia aikaa kehittää jotain.