12. heinäkuuta 2009

Iiiiiiks!

Nyt tekee mieli aloittaa laulun sanoin: Oi suuri ja mahtava Neuvostol Piki! Pikihän on tunnetusti tämän maailmankaikkeuden suurin pelkuri, arkajalka, mamin kainalokatti. Piki-pikkuinen (4,5 kg...), eunukki-rinsessa :) Tänään mettäreissulla herra yllätti. Erittäin märkä metsä - koko yön satoi kaatamalla, vesi rummutti peltikattoon ja katteja ei todellakaan nukuttanut siinä metakassa. No, metsässä Pikihän ei kävele märkien heinien seassa, joten polun tietyssä kohdassa katsottiin tietyllä tavalla kaipaavasti silmiin: kanna! Ja minähän kannoin kunnes päästiin isojen kuusten alle. Siitä käännyttiin isolle polulle ja sitten oli kivaa. Jotain mielenkiintoista, erittäin mielenkiintoista tossa polun reunassa. Kumpikin haistelee, haistelee (meinasin kirjoittaa hasistelee!) ja haistelee ja vähän kaivaakin. Iiiiiiks! Mikä Pikillä on suussa? Myyrä - tai myöhemmän nettitutkailun perusteella päästäinen! Meidän Piki!?!? Päästä irti.... Leuat vissiin kauhusta lukossa, mutta lopulta suostui pudottamaan sen maahan. Taisi olla henki pois jo tässä vaiheessa, mutta varmuuden vuoksi Indy päätti avustaa pikkuveljeä ja otti jätti-tassun käyttöön: MÄISKIS x 25... Erittäin entinen päästäinen. Siirrettiin varovasti sivummalle (onneksi on aina taskut täynnä kertakäyttönenäliinoja) ja katti kumpaankin kainaloon ja eteenpäin. Eivät katitkaan oikein olleet "normaaleja", pöllämystyneitä, olivat unohtaneet, että kävelyllä ollaan. Otti minuakin syrämestä.

Tässä suuri peto esittelee kuivaharjoitteluaan. Ja joo, minä lässytän kissoille ihan nolostuttavan typerästi ja paljon ;)In short: Today my little baby, Piki, the biggest coward of the universe, caught a shrew in the woods! He probably didn't know what to do and locked his jaws. Eventually I managed to ply his jaws open and he dropped the already dead poor animal on the path. Then his big brother Indy took his own special arm, the giant paw into use: SMASH at least 25 times. Extremely dead shrew.

On the video you can see my baby practising his catching skills in my kitchen. And yes, I really do speak baby talk with the cats ;)