2. heinäkuuta 2009

Sammal - Moss

Lämmin kiitos kommenteista! Niiden lukeminen vaan on niin mukavaa :) Niinhän se on, yksin, yksinäinen, sinkku eivät ole synonyymejä keskenään. Vanhapiika ja vanhapoika ovat minusta myös eri sävyisiä. Vanhastapojasta tulee mieleen leppoisa ja mukava vaimoton mies jostain maalaiskylästä (tai yksi tietynlainen kaktus!) ja vanhastapiiasta taas tiukka nuttura, terävä kieli ja jotenkin elämään pettyminen. Mutta nämä ovat vain minun mielessäni liikkuvia sanojen sävyjä. Neutraalien sanojen etsiminen on joskus kamalan vaikeaa.

In English, spinster is an old unmarried woman. But is there a such a word for a male? For me, bachelor is something different. Funnily enough, in Finnish, there're words for both sexes, but, in my opinion they have different connotations. The female word is sort of negative and the male word much more relaxed. These ponderings are due to an article in Helsingin Sanomat a week ago.

Käsitöitä tehdään - hitaasti. Valmiina on yksi sukka, paria ei edes aloitettu (kokous- ja matkasukat, mutta kumpiakaan ei nyt viime aikoina ole ollut). Valmiina on 1/4 kahdesta hanskaparista, mutta toinen menee kokonaan purkuun ja toisen teen resoria myöten uusiksi heti kun saan pähkäiltyä mallin päässäni mieleisekseni.

I really have been knitting, but slowly. Nothing gets finished (well, one sock did) and I frog a lot.


Tämä kaunotar on viron villaa joka kuulemma oli niin minun väristäni. Kiitos! Sanoin jo saadessani, että tämä on ihan pakko mennä kuvaamaan sammaleen päälle ja niinhän minä tein. Meni kyllä loputkin maineen rippeet Keurusselän pohjaan, kun eilen illalla hiippailin pitkin pihaa ja metsää/rantaa lankavyyhdit kameralaukusta roikkuen... Laiturilla oli naapuritalon porukkaa ja olisin halunnut mennä kuvaamaan lumpeita, mutten kehdannut ;)

Wool from Estonia. The colour brings moss into my mind, so I absolutely had to go for a walk with the camera and the wool. I wonder what the neighbours thought seeing me heading for the forest with skeins of wool hanging from my camera bag...


Sammal on näin kuivana aikana normaalia vaaleampaa ja aurinkokin mollotti oikein tehokkaasti. Rakastan sitä tummaa syvää vihreää, jollainen seinäsammal vesisateen jälkeen on.


Jälkimmäinen kaunotar on Utunan Loitsua. Alemmassa kuvassa langan monisävyinen väri tulee paremmin esille.

This one is genuine Finnish wool and hand dyed by a friend. She sells these beauties in her web store Utuna.


Helle on pehmittänyt myös kattien päät. Yleensä ne nukkuvat tiukasti erillään. Indy työhuoneen pöydällä (tilkkutäkin päällä) tai sohvan selkänojalla, tosin myös nyt kesällä sängyssä. Piki puolestaan sohvalla minun paikallani (tai sylissä) tai kiipeilytelineen ylätasolla tai talvella saunan lattialla (lämmin) pesuvadissa. Yöt kyllä menevät samassa sängyssä minun kanssani, kainalopaikasta kisaillen. Piki voittaa yleensä. Indy kerjää huomiota, muttei tule syliin kuin harvoin. Piki ei kerjää, se ottaa paikkansa sylissä tai kainalossa niin suvereenisti (rojahtaen täydellä painollaan paikoilleen), että oksat pois. Mutta, kerrankin vierekkäin hellästi helteessä.

It's been so hot for so long (a week of hot weather ( in Finland more than +25 Celsius) hasn't been so common in recent years) that even the cats have gone nuts. They really don't usually sleep side by side. So this is a rare occasion and such a sweet one!


Keskellä päivää siis. Meillä ei peitetä sänkyä, ellei ole tulossa vieraita. Laiska mikä laiska.