2. elokuuta 2009

Vielä - Still

Joo. Taas. Koettakaa kestää. Kyllä täällä neulotaankin, mutta hitaasti ja harvoin. Ja huomenna pitää mennä töihin.

Saanko esitellä, Syltty, Särkänniemen valtias. Syltty oli ylen kiinnostunut meistä kehrääjistä (ainakin niin kauan kun meillä oli sämpylät käsissämme). Myöhemmin herra päätti mököttää ja meni tuonne sinisen kopin taakse ja jätti peränsä yleisön nähtäväksi.


Syltyn seuralaiset olivat Jade ja sen äiti. Rauhallista sakkia, mitä nyt pikkuisen piti välillä juosta ympäriinsä pukitellen.


Seitsemän kehrääjää ja kahdeksan rukkia ja jokunen värttinäkin. Ihmiset pysähtyivät, muutama tuli juttelemaan, mutta jäykempää yleisöä kuin Farmarissa. En tiedä johtuiko se suurkaupunkilaisuudesta vai siitä, että meitä kehrääjiä oli ehkä pelottavan monta ;)


Vasemmalta: Kromski Sonata, Majacraft Suzie Pro, Ashford Joy ST, Majacraft Pioneer. Ashfordin olin nähnyt ennenkin, taittuu näpsäkästi kokoon. Suzien olin kohdannut myös aikaisemmin ja pääsin taas vähän polkemaan - on se hieno. Ainoa mikä häiritsee, on rullien materiaali - muovi. Pioneer oli ehkä vähän yksinkertaisemman näköinen versio Suziesta.


Keskellä kuvaa vielä Kiikan rukki - toimii todella upeasti. Oikeassa reunassa Louet Victoria ja Julia (Julioita oli toinenkin, ei näy kuvassa ihan). On se vaan jotenkin niin mukavaa tavata ihmisiä, jotka ovat yhtä hurahtaneita kuin itse. Ei tarvitse selittää mitään :)

Yesterday's post was all about the agricultural fair I participated in as a spinner. It was amazingly fun! People of all ages stopped and looked and asked questions and told about their own experiences. I thoroughly enjoyed it. Most men were really interested in the looks of my wheel - it's so weird, not traditional, two treadles? How does it work? Women were more into the material itself. I was spinning alpaca and sitting beside alpacas, so that was the main point - is it warm? How does it differ from sheep wool? Allergies? (And Judith! This time, in yesterday's post, it's me spinning.)

Today I went to Tampere to the Särkänniemi amusement park. There's a farm animal and pet zoo for kids and we had a spinning gathering there. We were seven with eight wheels and a couple of spindles. The people passing us didn't stop or ask questions as much as in the fair - was it because we were now in a big city or because there were so many of us spinners (did we scare them)?


Kiitos Mary-Annille kirjavinkeistä! Artemis Fowlit olen lukenut, ensimmäiset olivat hyviä, mutta sitten ne jotenkin puuduttivat. Muita täytyy katsastaa.