21. lokakuuta 2009

Hervotonta

Jotkut päivät menee nauraessa. Kaikki on ihan hervotonta.

Löysin aamulla kännystä tekstiviestin, että postipakettini (ei liity käsitöihin!) on saapunut eilen... Miten en ollut huomannut, miksi en ehdi tänään postiin? Elämä.

Onnistuin jälleen kerran puhumaan persusmuodosta* enkuntunnilla.

Onnistuneesti partisiipin preesens -tehtävässä suomensin "voleuse"** suureen ääneen ja teatraalisesti (sopi lauseen tyyliin): vaLas! Pitäis ihan oikeasti ehtiä joskus Pettuvedelle esittäytymään video-opiskelijoille livenä, jotta tietäisivät, että ei se todellisuudessa ole niin hullu kuin välillä vaikuttaa... ***

Loin takkiin**** silmukat, neuloin jopa muutaman sentin helmaa, enkä vielä ole löytänyt siitä mitään vikaa? Bongasin samasta tilaisuudesta kolme muutakin neulojaa. Yhtä en tuntenut, kaksi muuta olivat meidän nuoret erityisopettajat! Hillitöntä sormi/käsimerkkeilyä ja melkein äänetöntä naurua - mekin neulotaan!

Mulle ei riittänyt teepussia tuossa samaisessa tilaisuudessa - no, söin kostoksi kaksi herkkuleivonnaista ;) Siis voileivän lisäksi.

Kolmas erityisopettaja sanoi pois lähtiessä, takkia niskaan laittaessa niin nätisti:"Pitää aina jäädä kattomaan mikä huivi sulla on!"

Aikuislukiolaiset aloittivat toista jaksoa, kävin avaamassa oven ja katsomassa, että homma alkaa sujumaan (opetus videon kautta). Heidän intonsa opiskella ja oppia on huikeaa ja käsittämättömän tarttuvaa!

Herrat olivat päivän aikana... Tehneet jotain. Olkkarin ikkunassa on iso ja komea laskoskaihdin, jonka "säätönaru" on kiinni ikkunalaudassa. Vieressä on se posliinikukka, jonka ne tiputtivat tässä yksi päivä. Nyt kaihdin oli alhaalla, kukka oli viereisessä kiipeilytelineessä (noussut siis puoli metriä ylöspäin ikkunalaudalta) ja kaihtimen naru oli kiedottu taidokkaasti kukan lehtien sekaan. Kärpänen?

Kotiin tullessa postilaatikossa oli ihan oikea postikortti! Oikein ulkomailta (Pariisista!!!) asti. Sydäntä lämmitti ajatus, rakas kuva (Monet: Le soleil levant) ja pienen kaupungin postinjakelu. Kortti oli siis ihan nimellä, mutta osoite oli koulun (ja vielä ihan oikein) - ja kannettu kotiin ;)


*perusmuodosta
**vaRas (naisesta)
***On se niin hullu. Tai tuplasti vielä hullumpi.
****Se takki nro 3 (ei alpakkaa).

Pitäisiköhän perustaa kategoria sekoilulle?