16. lokakuuta 2009

Perus

Tänään...
-Indy ja Piki tiputtivat posliinikukan. Johan se ehti ikkunalaudalla kaksi päivää ollakin. Päälliruukku halkesi kolmeen osaan.
-Hilma leikki "pidän jöötä pojille" -leikkiä hyvin tehokkaasti. Piki vetäytyi varovaisesti kauemmaksi. Indyn teki toisaalta hirmuisesti mieli lähteä leikkiin mukaan (tassut ja häntä tekivät pakkoliikkeitä) mutta toisaalta pelotti ja oli parempi jäädä sivuun.
-Novita tuli. Taas lehti vaatii muutaman päivän tuuletuksen ennen kuin pystyn kunnolla lukemaan. Vain pari mallia tuntui kivalta, suurin osa oli taas "ei minulle". No, tilaus loppui tähän numeroon.
-Kehräysidea pyörii päässä. Huomenna on pakko kehrätä.
-Karstasin. Hidasta. Tarkoitus on saada koiran karvoja ja lammasta 50-50. Mutta taitaa käydä niin, että tässä jälkimmäisessä satsissa on enemmän koiraa... Taidan sekoittaa vielä kerran.
-En vieläkään korjannut ENA1:n aineita. Ei vain ole inspistä. Huomenna on pakko. Sen jälkeen vasta saan kehrätä ;)
-Neuloinkin:


Malli: ihan perussukka ranskalaisella kantapäällä. Varren joustin 3o 2n, koska se sopi silmukkamäärään (50s). Koko 28-29.
Lanka: Regia 4-fädig Nation Color, 38 g.
Puikot: 2,5 mm

Nopeaa, aivotonta. Paitsi, vähän oli pakko säätää. Jos olisin neulonut suoraan vaan eteenpäin kerää, olisi nilkkaan kantapään kohdalle tullut vain parin kerroksen ohut tumman sininen raita. Ei kiva. Joten pätkäisin vähän pois jotta sain tuon leveämmän raidan. Sukkasadon tavoitteeni oli yksi pari - eli nämä ovat jo toinen ja siis erinomainen saavutus!