15. lokakuuta 2009

Unia

Joskus muistelen lukeneeni/kuulleeni väittämän, että kissat ovat tylsiä. Nukkuvat vaan, eivät tee mitään. Ja pah! Hilma tuli eilen illalla kylään ja viipyy lauantaihin. Pitkästä aikaa piti sähistä ja murista kunnolla, mutta kyllä Pikin voi päästää välillä armollisesti nenutteluetäisyydelle. Ja Indy saa nukkua sängyllä 20 sentin päässä, muuten se on selvästi se ärsyttävä kakara.

Pojat saivat myös uuden Kong Kickeroo -lelun (löytyi ihan Mikkelin Mustista ja Mirristä), kun sitä kehuttiin hienossa kissablogissa. Indy kiehnäsi pari kertaa, Piki innostui vähän enemmän, mutta ei herättänyt suuria intohimoja. Hilma rakastui välittömästi! Viime yönä kolmen jälkeen heräsin ärinään ja murinaan. Valo lamppuun, rillit päähän ja Hilmahan se siinä keskellä makkarin lattiaa painii täyttä vauhtia Kickeroon kanssa ;)

Koska Hilma joutuu kärsimään näitä riiviöitä, se saa hemmotteluruokaa :) Kerma kelpasi (ja loput Pikille). Samoin seiti, kuulleessaan mikron äänen se menee valmiiksi työhuoneen pöydälle odottamaan annosta (ja herra kyttäävät vieressä josko jotain sattuisi tippumaan tai jäämään yli).

Hiekkalaatikkoasiat ovat yksi suuri show! Normaalisti herroilla on kaksi laatikkoa kylppärissä. Pinkki (Juulia-vainaan peruja), jota Indy suosii, ja ruskea, Pikin suosikki. Nyt ovat nämä kaksi ja Hilman oma (turkoosi) rivissä työhuoneen lattialla. Jos siellä olisi vain Hilman loota, kaikki kolme käyttäisivät samaa. Viemällä muutkin laatikot sinne yritän lähinnä helpottaa Hilman oloa, nimittäin... Indy käyttää vain ja ainoastaan Hilman laatikkoa. Piki käyttää ensisijaisesti Hilman laatikkoa, mutta oma ruskea käy myös. Ja Hilma... Tutkii tarkasti kaikkia kolmea vuorotellen ja päätyy yleensä siihen vähiten käytettyyn. Valitettavasti yleisö (=herrat) kyttää vieressä ja jopa laatikon päällä, että mitähän asiaa se tällä kertaa vääntää?

Kissakuvahaasteessa on tällä kertaa aiheena päikkärit. Meillä niitä nukutaan paljon ja monessa eri paikassa. Piki on tällä viikolla nautiskellut emännän lomasta ja iltaisin nukkunut tuntitolkulla neulovan/lukevan emännän sylissä (siksi spostien/blogien/räveltämön lukeminenkin on ollut vähän hidasta). Päivällä tavallisimmat paikat ovat sänky ja sauna - lämpimimmät.

Indyä en saanut kuvaan, se karkasi minun tullessani lähemmäksi, mutta vieraileva tähti Hilma paikkaa.


Piki kuitenkin parkkeeraa itsensä hyvin mielellään myös aurinkopaikkoihin, kuten tänään. Tässä huvipuiston ylätasanteella ja kerrankin herran oikea väri näkyy! Piki ei ole siis musta, sen iho on itseasiassa hyvin vaalea kuten myös karvat juuresta.


Tässä unipaikassa on hyvää myös nenän edessä (tosin lasin toisella puolella) toimiva kissatv.