5. lokakuuta 2009

Yksinkertaista

Kröh, kräh ja kräääh. Ääni on löytynyt, mutta muuten veto pois. Yritin käydä tänään töissä, kokoustamassa (taksvärkki, eli ei opetustunteja, mitä nyt minun oli tarkoitus mennä Petäjävedelle tutustumaan videoneuvotteluoppilaisiin), mutta ei siitä mitään tullut. Tulin kotiin nukkumaan. Hyvin nukutti - Piki kainalossa, kahdet villasukat ja kaksi villatakkia, viltti ja Indy sohvan selkänojalla kuorsaamassa. Nyt on ihan inhimillinen olo. Parasta ollakin, huomenna on vanhempainilta josta en voi olla pois.

Visio toimi - kerrankin! Tilaus oli siis: lämmin, paksu, muhkea, yksinkertainen ja selkeä kolmiohuivi. Tilaaja toi langan, odotin jotain kaunista ja värikästä, mutta... No, onhan tämä nätin vihreää ja kieltämättä sopii tilaajalle upeasti.


(Tuo sohvan selkänojan päällisnurkka on Indyn vakiopaikka.)

Malli: Omasta päästä. En halunnut tehdä mitään pelkkää ainaoikeaa, joten jotain, mutta yritin yksinkertaista. Siispä 11 krs sileää ja joka 12. krs 1 oikein, lk, 3:n silmukan kavennus (ssk), lk. Reunus ihan vaan 6 o, lk, 1 o, lk, 6 o, ssk. Sivureunoissa koko ajan reunimmainen nostettu nurin, 1 o ja lk. Tilaaja näki tänään valmiina (ennen langanpätkien päättelyä), olisi ottanut heti mukaansa, mutta halusin päätellä, punnita ja kuvata.
Lanka: Katia Peru (väri 14). En vakuuttunut. 40% villaa, 40% akryylia ja 20% alpakkaa. Miksi alpakkalankaan, joka ei ole sukkalanka, pitää tunkea akryyliä? Lämmin ja pehmeähkö, mutta jotenkin ei huippukiva. Ja irtosi joitain toooosi pitkiä valkoisia karvoja (ei, en syytä Indyä tällä kertaa). 473 grammaa - jäi vähän jäljelle, mutta sanoisin, että vajaita keriä.
Puikot: 6 mm


Sukattaa. Pahasti. Syystä, että jotta... Kerron myöhemmin. Mutta jospas ensin keskeneräiset... Tosin niissäkin on kahdet sukat ;)