27. marraskuuta 2009

Rakas

Kiitos, päädyin metallinappeihin, kun ne toiset tuntuivat liian vaaleilta, enkä tosiaankaan halunnut kattien kaluavan tätä takkia! En muista mistä olen metalliset tilannut, jostain ulkomailta pari vuotta sitten. Puiset on Mikkelin Korunapista.
Edit: Miä muistin sen nappikaupan! Ja yllätys, yllätys, Rowanin langan seurana on Rowanin nappeja, täältä. Menkää varovasti, on kyllä nappihullun taivas.

Mutta. Tässä teille ainoa villatakki/pusero, jonka ikinä neulojan urallani olen tehnyt kahdesti. Mutta kun se on niin älyttömän upea ja ihana malli tehdä! Rakastan tuota palmikkoa! Teen varmaan vielä joskus kolmannenkin... Punaisen...


Malli: Tangled Yoke Cardigan (IK Fall 2007 - tässä lehdessä on niin monta hyvää mallia, että pitäisi vissiin ostaa toinen kappale (tai skannata tämä) ennen kuin hajoaa lopullisesti).
Lanka: Felted Tweed, 338g, väri Pine
Puikot: KnitPro 3,5 mm ja 3 mm


Olen täysin myyty! Illalla (yöllä) päättelin kyllä kummankin nappilistan kahteen kertaan kun se lörpötti ensin (ei lörpötä enää, vaikka kuva väittää niin).

Muokkasin ohjetta jonkin verran. Koko on 38, mitat 46:sta. Paitsi pituutta on enemmän. Ja hihat tein ihan omasta päästäni. Aloitin 47 silmukalla (pienimmässä koossa on kymmenen enemmän). Sovitin neuloessa ja kirjailin levennykset muistiin paperille, jotta sain toisesta hihasta samanlaisen. Päädyin kuitenkin hihan lopuksi ohjeen ja koon mukaiseen silmukkamäärään. Mutta edellisessä versiossani hihan suut ovat lörpähtäneet hehtaarihalleiksi, ja sitä en halua tälle missään nimessä. Edellinen on muutenkin hyvin kulutettu ja käytetty, ei sitä enää kehtaa julkisesti pitää. Neuloin myös hihoihin vähemmän joustinta, jotenkin ne pitkät eivät oikein olleet minua.

Nappilistoihin poimin silmukkamäärät koosta 46 (koska pituutta oli enemmän). Sattui todella sopiva silmukkamäärä. Napit painavat jonkin verran, mutta napakasti kiinnitettyinä en usko niiden venyttävän neuletta.

Takki neulotaan pyörönä, mutta ohjeessa on yksi nurja silmukka kummassakin sivussa ns. valesaumana. Minusta se nurja ei ollut kovin nätti, joten päädyin neuleretriitin ja Tuulian työpajan innoittamana tekemään sauman joka toisella kerroksella nostetulla oikealla silmukalla. Kaunis!

Tämä oli tietenkin heti tänään päällä töissä, mutta vain yksi ihminen huomasi... Rakastan tätä itse, Felted Tweed on ehdottomasti yksi kaikkien aikojen parhaista langoista. Keväällä tekemäni Placed Cable Aran on ollut käytössä koko ajan, eikä nukkaantumisesta tai muusta kulumisesta näy minkäänlaista jälkeä. Ja, mikä tärkeintä, tämä tuntuu rehelliselle villalle! Toisaalta, varmasti kutittaa herkempiä. Oikeasti langassa on 50% merinoa, 25% alpakkaa, 25% viskoosia. Mutta tuntuu kyllä ihan täydeltä villalta, eikä ollenkaan merinolta.