19. joulukuuta 2009

Sipulit

Lomalomalomalomalomalomalomaloma! Se selittääkin tämän kiireen. En ehdi päivittämään blogia, kun ei ehdi kuvata. Kumpaakaan (tahi sitten neulomista tai muuta käsityötä) ei ehdi tekemään kun pitää roikkua Räveltämössä... liian hyvää seuraa :)


Yllä joulupuutarha. Selitys: Kuten kaikki kunnolliset takapihalliset ihmiset, ostin tietenkin kukkasipuleita vakaana aikomuksena muistaa istuttaa ne. Löysin vielä pusseja, joissa oli vain keltaisia krookuksia - lemppareitani! Mutta kas, pari viikkoa sitten, ennen näitä hirmupakkasia, löysin sipulipussit terassilta avaamattomina... No, maa oli aika kovaa, enkä omista rautakankea, joten nostin pussit sisälle. Yksi kaveri tosin aikoinaan (noin 7-8 vuotta sitten) istutti ihan onnistuneesti omenapuita 2 kpl marraskuussa polttamalla ensin nuotiota tulevan omenapuun paikalla jotta maa sulisi...

Kaksi viikkoa kului ja eilen raivaus-siivous-hurmiossa löysin pussit kylppärin kaapin alta. Ja ituja! Ihan selvästi noissa on alkuja. Kaivoin huushollin kaikki puhtaaksi pestyt lasipurnukat (tulipahan samalla raivattua jääkaapin ylinen kaappi - herrat tosin pettyivät katkerasti - niiden raksupusseja säilytetään siellä) ja yhden lasisen ihanan maljakon (tarpeeksi leveä). Googlasin ja tiirailin kuvia ja laitoin hitusen multaa astioiden pohjalle ja sipulit päälle nätisti. Pienimmissä on vain yksi narsissin sipuli per purkki. Katsotaan mitä tapahtuu.

Ensimmäisenä mielessä ja todennäköisimpänä tullee käymään näin: Herra löytävät piilon. Se iso maljakko on piilotettu Wollmeisejen viereen olkkarin hyllykköön. Loput (kuvassa) on piilotettu takan päälle, ei telkkarin puolelle, vaan sille toiselle, jonka vieressä lattialla on takkapuut ja poltettavat roskat. Siltä puolelta herrat eivät ole hypänneet takan päälle vielä koskaan. Muistaakseni. Vuorokausi on mennyt ilman, että joku olisi käynyt sorkkimassa. Sen sijaan yksi verho vedettiin eilen pitkästä aikaa alas.

Yksi sukka valmis. Ihana!