17. maaliskuuta 2010

Laiska

Laiskan neulojan lapaset. Pakko neuloa, kun ehjiä on niin vähän ja pakkaset vaan tuntuvat sitkeästi jatkuvan - tänä aamuna -26 ja iltapäivällä -3. Kaunista lankaa, ei liian ohutta, sopivan lämpöisen tuntuista. Himpun verran liian pienet puikot, mutta kun haluan käyttää vaan niitä 15 cm sukkiksia, en pitempiä. No, tulipahan tiivistä, tosin mikään pintaneule ei näyttänyt hyvälle, joten ihan sileää vaan.

Peukalokavennukset on tehty koko ajan keskellä kiilaa - tulipahan testattua. Toimii. Koristeluista oli tarkoitus tehdä oikein hienot, mutta laiskuus iski... Joten ihan yksinkertaista, perinteistä ja vähän.


Malli: peruslapaset peukalokiilalla.
Lanka: Rowan Felted Tweed Aran, 66 g.
Puikot: 4 mm

Indyn mielestä mikään ei ole hyvin. Ulos ei pääse kun emäntä ei jaksa viedä. Lelupallot piilotetaan päiväksi, jottei se vahingossa syö niitä. Piki omii höyhenlelun. Kukkamaljakkoa ei saa kaataa, eikä siitä saa juoda (juo se silti). Ruoka ei ole hyvää - tai ainakin niin emäntä tulkitsee keittiön pöydällä sfinksinä ankarasti tuijottavan kissan olemuksen. No, onneksi sitä voi huijata tiputtamalla ruoan päälle pari raksua (pitäisikin hakea eläinlääkäriltä lisää) tai kuivattua kuoretta.

Haa! Se luovutti. Ei tarvittu raksuja eikä kuoretta, vaan hetken täysi (ja röyhkeä) huomaamattomuus sai herran menemään kupille. Mielenosoituksellisen varovaisesti ruokaa nuuskien tosin.