30. toukokuuta 2010

Lempiväri

Kuten on jo monesti tullut todettua, neulominen on nykyään hidasta. Muulta elämältä varastettua aikaa, kerros silloin tällöin. Siksi onkin suoranainen ihme, että jotain valmistuu. Tai no, Euroviisujen ja ystävien ansiota. Ystävät houkuttelivat virtuaaliseuraansa katsomaan viisuja ja siinä samalla tuli neulottua loput. Päätteleminen jäi aamuun.

Tämän nähdessäni piti juosta hakemaan kamera äkkiä ennen kuin nuo häipyvät. Meillä ei kovin usein nukuta vierekkäin, joten tämä hellyyskohtaus on ihana! Mokoma emäntä vielä pingotti huivin sängyn päälle, ja eihän nyt huivin päällä voi nukkua, joten pitää ahtautua sivuun. Kuvassa ei onneksi erotu, mutta tuo lakana kerää magneetin lailla kissankarvoja ja ne eivät lähde irti edes pesussa.


Malli: Akimbo (Ravelry) by Stephen West
Lanka: Florica, mutta Tuulian väripatojen kautta. 121 grammaa.
Puikot: 3,5 mm


Tämä kaikki lähti Mevrouw Walviksen kuvasta, ihana kivi ja sammalta. Innostuimme. Joten Tuulia värjäsi langat ja me neulo(i)mme kukin omaan tahtiimme tämän huivin. Osalla on harmaa päävärinä, osalla vihreä. Ja vihreässäkin on eri sävyjä. Minun huivissani pitäisi ohjeen mukaan olla vihreä päättelykerros, mutta kun lanka loppui ja jäljellä oli vielä 2/3 päättelyä... Mutta kaunis se on noinkin. Sopii erinomaisesti ensi talvena untuvatakkini pariksi!

Muita versioita valmiina on Tealla (en löytänyt kuvaa huivista, taisin nähdä kuvat Ravelryssä), Hannalla ja Midorilla.