26. kesäkuuta 2010

Wannabe

Kun Taitolehden numero 2/2010 ilmestyi huhtikuussa, siinä oli tosi hyvä juttu Ulla-neuleesta ja peräti neljät sukkaohjeet Ullan aktiivisilta jäseniltä. Niistä Onervat iskivät heti minuun täysillä. Aion kyllä tehdä kaikki jossain vaiheessa, mutta Onervat oli saatava heti! Aloitin aika pian, ohjeen mukaiset puikot, mutta paksumpi lanka. Halusin nimenomaan siitä langasta. Liian isot. Liian leveät. No, fiksuna neulojana aloitin uudestaan ja poistin yhden mallikuvion verran silmukoita. Sopivat.

Neuloin ensimmäisen varren ystäväporukan tapaamisessa Tampereella viikko sitten. Ohje oli kyllä mukana, mutta kun opin mielestäni kuvion ulkoa, en sitä pahemmin vilkuillut. Päästyäni kuvion loppuun kyllä katsoin ja olin ylen hämmästynyt. Olin tehnyt oman versioni. Kuvio on sinällään oikein, mutta ohjeessa kuvio ei ole symmetrinen kiila, vaan epäsymmetrinen ja pitemmälle ulottuva. Hetken pähkäilin, mutta päätin olla purkamatta ja tehdä Wannabe Onervat. Voisin sitten joskus myöhemmin tehdä ne ihan oikeatkin.


Malli: Wannabe Onervat, sovellettu Taito-lehdessä 2/2010 olleista Onerva-pitsisukkien ohjeesta.
Lanka: Lai-la-Lai Yarnz'in Sandman (100% merino), 86 grammaa.
Puikot: 2,25 mm


Lanka oli minulle uusi tuttavuus. Tosi mielyttävää neuloa ja värin loistava oranssi niiiiiiin ihana ja niiiiiiin minua. Jaloissakin tuntuu hyvältä. Sain langan Ravelry-vaihdossa Hannalta. Kiitos!