14. heinäkuuta 2010

Vettä


Ilman lämpötila tipahti kymmenellä asteella alta puolessa tunnissa. Autuus. Tosin nousi se sateen jälkeen takaisin 24:ään, mutta sekin tuntuu viime päivien jälkeen ihanan viileältä. Ja tuuli. Tuuli oikein kunnolla puiden latvoja pyöritellen ja lehtiä lennättäen. Koivujen latvat ovat kuivuneet keltaisiksi, joten lehdet tosiaankin lensivät. Sade on elämä.

Hilma-rouva tuli maanantaina hoitoon loppuviikoksi. Rouva mökötti lahjakkaasti ensimmäisen vuorokauden, mutta on sen jälkeen sopeutunut tilanteeseen. Sen mielestä pojat ovat ääliöitä, erityisesti Indy. Pikiä voi tarvittaessa sietää jopa yhtä aikaa lipaston päällä. Mutta kylässä saa kivasti rapsutuksia ja herkkuruokaa. Tänään testasin loimulohta. Indy ei edes vilkaissut sinne päin (kaikki ei-purkista tuleva ruoka seitä lukuunottamatta on pahaa). Piki kävi haistamassa muttei maistanut. Hilma söi herkutellen :)

Indy löysi eilen illalla kukkapenkistä sammakon! Semmoisen pienen 3-4 senttisen reppanan. Kauhea mäiskintä Indyn mahtitassulla, mutta sammakkopa osoittautui sukkelammaksi kuin metsän päästäiset ja loikkasi pihalammikkoon karkuun. Tietysti Indy itsepäisenä ja sitkeänä puurtajana jatkoi metsästystä kalastamalla, mutta meinasi päätyä itse uintireissulle. Koko katin takapää oli likomärkä. No, viilenipä tukala olo herralta hetkeksi.