31. tammikuuta 2011

Lunta

Suomen kesä on tunnetusti vähäluminen, samaa ei voi sanoa tästä talvesta. Perjantaina talon katolta kävivät ahkerat* miehet pudottamassa lumet. Ei sitä lunta kovin paksua kerrosta vaikuttanut olevan, mutta... Lauantaina kaivoin kuistin ja etupihan esiin. Pakko kaivaa, tai kevään tullen talo hukkuu. Savimaa + talo kuopassa = kiva, kiva.

Sunnuntaina aurinko paistoi ja kissat halusivat ulkoilemaan. Joku ystävällinen sielu oli jopa lapioinut meidän metsäpolkumme, eli kävimme kävelyllä. Indyn mielestä tosin ihan liian lyhyellä. Sen jälkeen ryhdyin ahkeraksi. Kaivoin tuon alla näkyvän solan (lumi ulottuu korkeimmalla kohdalla minua olkapäihin - olen 168 cm) ja siitä alas ojalle ja pikkusillalle polun. Sillan toista puolta kohti takkapuita en enää jaksanut. Huomenna?


Ovatkohan herrat jotenkin liian hemmoteltuja? Perinteisiin navettakissoihin verrattuna ihan varmasti, mutta noin niin kuin muihin kaupunkilaislemmikkeihin verrattuna? Perustelut:
-Meillä on Stockmannilta ostettuja leluja. Ja samoja on aikomus tilata netistä lisää.
-Meillä on kissoilla oma DVD - Attenborough ♥
-Herroilla on leluja enemmän kuin laki sallii - ne eivät enää mahdu mihinkään koriin.
-Jostain syystä kaupassa ei ole ollut Rainbow-seitiä paloina - nyt just ne vetävät naamariin seitifilettä...
-Meillä kissat saavat hyppiä pöydällä. (Ja hyppisivät vaikkei saisikaan, kun eivät noi osaa totella.)
-Herroilla on oma huvipuisto olohuoneen parhaalla paikalla.
-Jos sohvalla on kaksi löhöä kollia, eikä emäntä mahdu enää sekaan, se on nimenomaan emäntä, joka siirtyy lattialle.
-Piki nukkuu joka yö untuvapeiton alla, pää tyynyllä. (Tai no, tyyny = emännän käsivarsi.)
-Indy nukkuu joko Pikin vieressä, emännän jaloissa tai jos ei ole tarpeeksi pakkasta, työpöydällä viltin päällä. (Ei siinä työpöydällä muuta sitten koskaan tehdäkään.)

Mutta pitäähän työn raskaan raatajien saada jotain palkakseen. Työn? Emännästä on pidettävä hellää huolta.

*Niiden piti tulla klo 8-9. Jos tulivat (en tiedä, olin töissä), niin kauanpa homma kesti, sillä olivat vielä täydessä vauhdissa klo 14.30 kun tulin kotiin.

Edit. jostain syystä teksti tulikin kahteen kertaan. Poistin alemman, jossa ei ollut otsikkoa - ja niinpä katosi myös Altocumuluksen kommentti. Onneksi kopsasin sen talteen:"Kissoista en tiedä, mutta moni hoitaa koiriaan vastaavasti. Että älä huoli, ihan normaalia toimintaa. :) "