19. helmikuuta 2011

Lapastelua

Viime aikoina on ollut vallan erinomainen tilaisuus suorittaa empiiristä lapasten käyttötestiä. Ja testimateriaalihan minulla riittää. Kuitenkin, tietyt lapaset ovat suosikkeja eli niitä tulee käytettyä vaikka muitakin olisi. Niinpä testiin osallistuivat useamman kuukauden ajan nämä suosikkilapaseni.

Testiolosuhteita on tänä talvena ollut kahdenlaisia.
1) julmettu pakkanen (viimeiseen viikkoon ei pakkanen ole laskenut alle 20).
2) lumityöurakat kolalla ja/tai lapiolla

Testattavat tuotteet:
3) Koukuttajalta saadulta alpakkalapaset

Tulokset ovat hämmästyttäneet ainakin minua itseäni. Punaisissa lapasissa on käytetty siis vain kaupan lankoja, yksisäikeisiä ja uskomattoman pehmeitä. Mutta nämä lapaset eivät ole lämpimät! Eivät ole kyllä nukkaantuneetkaan ja ovat säilyneet ihanan pehmeinä, mutta ehdottomasti eivät pääse suosikeiksi.

Vihreät Felted Tweed -lapaset (aran-versio langasta) ovat säilyttäneet nukkapallerottoman ulkonäkönsä. Ehkä hitusen pinnan huopumista, mutta mielettömän lämpimät. Ja näillä on siis kolattu ja lapioitu lunta todella paljon. Välillä nämä ovat olleet likomärät lumesta ja hiestä, mutta ei kulumista eikä nukkaantumista. Rakastan tätä lankaa!

Alpakkalapaset ovat suloisen pehmeät ja kauniit. Ehdottomasti parhaimmillaan hyperpakkasilla noiden äsköisten vihreiden alla. Lyömätön yhdistelmä! Irrottavat nukkaa ja haituvia sormiin lumitöissä.

Maustelapasten langat olivat itsekehrättyjä. Lapasten pinnassa ei ole havaittavissa minkäänlaista kulumista tai nukkaantumista. Nämä kestävät jopa tuulta ja ovat ehdottomasti lämpimimmät yksinään. Toisen parin kanssa päällekkäin nämä ja nuo vihreät ovat yhtä loistava yhdistelmä kuin vihreät + alpakka.

Loppupäätelmä. Pakko kehrätä lisää lapaslankaa. Pitänee myös laatikoissa marinoituvista jo kehrätyistä langoista lapasia.