25. heinäkuuta 2011

Lääh

Puuh. Kesä on...

...kaunis, mutta ihan liian kuuma meikäläiselle. Ei voi ulkoilla eikä voi syödä, kun on koko ajan vähän huono olo ja päätä särkee. Nyt just on hyvä olo, mutta jos viimeisen viikon systeemi jatkuu, päänsärky palaa viimeistään parin tunnin päästä. Toivottavasti ei.
...lyhyt. Se tuntuu loputtoman pitkältä silloin kesäkuun alussa. Juhannuksena alkaa jo ensimmäiset pahanilman linnut laukoa, että "kesä on nyt ohi", mutta eihän se silloin vielä. Nyt se melkein on. Ensi viikolla pitäisi mennä töihin. (Ja tajusin just nyt tätä kirjoittaessani, etten ole muistanut käydä siellä kastelemassa kukkia kertaakaan.)
...täynnä velvollisuuksia. Tai mukavelvollisuuksia. Kaikki normaalit ihmiset käyvät sukulaisissa, keräävät ja pakastavat marjoja ja sieniä, käyvät festareilla tai lavatansseissa, istuvat terasseilla, vuokraavat mökin jostain tai kiertävät maata muutoin, kyläilevät ja urheilevat koska hyvällä ilmalla on pakko olla ulkona. Miä en ole käynyt missään, vaan nauttinut aikatauluttomuudesta ja olemisesta. Tai kävinhän miä Lieksassa. Ja ulos en mene kun on kuuma.
...ihmisten mielissä sitten seuraavaan kesään asti. Miksi ei voi nauttia kuluvasta vuodenajasta vaan pitää koko ajan muistella, että kyllä kesällä oli niin paljon paremmin? Henk. koht. tykkään kaikista vuodenajoista, tosin kyllästyn niihin kun ne kestävät liian pitkään. Ehkä suurin suosikki on kuitenkin syksy, koska se on raikas, kuulas, värikäs. Kevät olisi paras, jos ei olisi loskaa. Talvi olisi paras, jos pakkanen pysyisi max. 20 asteessa ja lumi mahtuisi kolatessa jonnekin (sitä lunta kuitenkin pitää ehdottomasti olla!). Kesä olisi paras, jos lämpötila olisi max 25 eikä olisi semmoisia "lehmän henkäys" -ilmoja.


Herratkaan eivät tykkää helteestä. Indyllä on selvästi kuuma välillä. Se nukkuu makkarin ikkunan edessä lipaston päällä - siihen tuulee sopivasti tuuletusikkunasta. Välillä on myös suihkuteltu suihkupullolla, se on kiva leikki. Ulkona tosin voisi olla aina ja ikuisesti, siellä ei hellettä huomaa. (Kuva toukokuun alusta.)


Tämä toinen herra rakastaa lämpöä. Sen lempipaikka kuumimpinakin päivinä on ollut keittiön ikkunalauta. Laskoskaihdin on vedetty alas ja Piki tunkee itsensä sinne kaihtimen ja ikkunan väliin. Jostain välistä roikkuu tassu ja/tai häntä ja herra vetää tyytyväisenä unta pollaan useamman tunnin putkeen.

Piki on myös kunnostautunut päästäisen metsästyksessä. Se on saanut takapihalta, hihnassa ollessaan useamman päästäisen kiinni. Eikä meinaa millään luovuttaa saalistaan pois (, jotta emäntä veisi tunkiolle).

Videon pätkässä Piki näyttää rakkautensa naapurin Aksuun. Tai eihän herra uskaltaisi itse koiran lähelle mennä, joten korvikkeena koiruuden karvoja. Iso mötikkä on Fine Falkland -villaa. Jostain kumman syystä nämä villat on pakko säilyttää paperikassissa kattokoukussa.