21. elokuuta 2011

Ihanaa!

Mistähän aloittaisi? Kun ei muista tai ehdi blogata useammin, asiaa kertyy roppakaupalla. Ihan ensimmäiseksi syksyn kohokohta! Jos kuulut Ravelryyn, nyt kiitolaukkaa suoraan tänne. SKK eli Syksyn kuitupitoiset kokoontumisajot on viikonloppu neulomista, kehräämistä, iloa, naurua, ystäviä (uusia ja vanhoja), herkkuja ja villaa, yhdessä Päivölässä 7.-9.10.2011. Jos et vielä kuulu Ravelryyn (tai tuttavallisemmin räveltämöön), rohkeasti mukaan vaan. Ei saa antaa englannin kielen pelottaa, siellä on paljon suomenkielisiä keskusteluryhmiä, joissa voi kysyä apua ihan mistä vaan. Itse odotan tuota viikonloppua ihan älyttömästi! Kokemuksesta tiedän, että se on kuin olisi toisella aikavyöhykkeellä tai planeetalla. Kaikki puhuvat samaa käsitöiden kieltä. Syksyn paras viikonloppu!


Joku on varmasti siellä ruudun toisella puolella jo ollut pitemmän aikaa vakuuttunut, että tuo ei kyllä saa enää ikinä mitään valmiiksi. Siis mitään neulottua, sehän vaan kehrää ja kehrää. Sainpas! Tässä siis neulottuna se muutama postaus sitten kehrättynä näkynyt samojedi + Fine Falkland -yhdistelmä. Alunperin mietin jotain pintakuviota, mutta tämä pinta on itsessään jo niin herkullinen, että luovuin ajatuksesta. Koko on toivottavasti "aika iso miehen käsi" - tämän tarkempia ohjeita en saanut.


Taidan haluta itsellenikin ihan samanlaiset lapaset. Perjantai-iltana työpaikan illanvietossa neuloin näitä (kukaan ei ihmetellyt, ovat liian tottuneita jo ;) ja arvuuttelin muutamalla ihmisellä, että mikä lanka. Arvasivat angoraksi.
Puikot: 3,5 mm
Lanka: itse karstattu ja kehrätty samojedi + Fine Falkland (50 % kumpaakin), 103 grammaa
Ohje: ei ollut, ihan peruslapaset peukalokiilalla