24. heinäkuuta 2008

Pehmeää - Soft

Heti kun sain nämä langat käsiini (kiitos Teisa vielä kerran palkinnosta), tiesin haluavani ehdottomasti jotain itselle ja kaulalle - on ne niiiiin pehmeitä ja suloisia ja minun värisiäni. Malli oli hakusessaan aika kauan, mutta kun se löytyi, tulosta tuli vauhdilla. Lanka tuli käytettyä kaikki, toisessa päässä on yksi langankiertokerros liian vähän, eli kuvio ei ole täydellinen, mutta siitä ei huomaa käytössä kukaan.
As soon as I got these yarns from a blog competition (thank you Teisa), I knew that I wanted something for myself and my neck - they are sooooo soft and sweet and the colour is so me. The pattern - finding it wasn't easy, but knitting was. I used all the yarn. In the other end there's one yarn over -row too few, but in real life nobody will notice it.

Malli: Lace Ribbon Scarf (Knitty kevät 2008)
Lanka: Blend Bamboo (Hjertegarn), 152 g (täysiä keriä!)
Puikot: 4,5 mm KnitPicksit
Pattern: Lace Ribbon Scarf (Knitty spring 2008)
Yarn: Blend Bamboo (Hjertegarn), 152 g (full balls!)
Needles: 4,5 mm
En pingota - ei kannata, kun se kuitenkin on kaulalla rutussa koko ajan. Siis jos osaan tällaista vaatekappaletta tai asustetta käyttää.... Mutta kun on pakko keksiä jotain muuta kuin lapasia, sukkia ja kolmiohuiveja - niitä on omat kaapit pullollaan ja uusien uhrien, jotka ovat halukkaista ottamaan vastaan jatkuvia sukkalahjuksia, keksiminen on hieman hankalaa (entisistä osa vaikuttaa hieman kyllästyneiltä).
I won't block this - it would be no use as this will obviously be worn around the neck. That is if I learn to wear this kind of garment.... But I have to find some new things to knit because my closets are full of mittens, socks and triangular scarves - and finding new people willing to receive continuously socks as presents isn't too easy.

Malli näyttää äärimmäisen simppeliltä ja se on ihan oikeasti sitä. Vain oikein nurin, langakiertoja ja kahta eri kavennusta. Mutta se on se kavennusten paikkojen vaihtelu joka tekee tästä nerokkaan ja näyttävän. Ei se kaksi oikein yhteen aina näköjään kallistu oikealle - eikä ylivetokavennus vasemmalle.... Nautinto neuloa.
This pattern looks extremely simple and that it really is. Only knit, purl, yarn over and two different types of decreases. But it is the placing of the decreases that makes this so brilliant and fantastic. Knit two together doesn't always lean on righ - nor does SSK always lean on left.... An enjoyment to knit.