27. tammikuuta 2009

Vihreää

Viime vuoden puolella kehrätystä Corriedalesta (ihanan vihreää!) huppu - tai jotain, mikähän tämän vaatekappaleen oikea nimitys lienee...


Malli: Abby (Knitty)
Lanka: itse kehrätty Corriedale (2-säikeinen, ohut), 52 grammaa
Puikot: 4 mm (Aloitettu sukkiksilla, mutta kun herra Piki on syönyt ne käyttökelvottomiksi, siirrytty 40 cm pyöröön. Tässä se pyörö toimi, vaikka yleensä en tykkää, kun tuntuu, että ne puikon nysät pureutuvat kämmeniin. Tarttee siis uudet puiset tms. 4 mm sukkikset. Heti. Kaiken varalta.)


Jonkun häntä... Ja pölyä. Tätä oli kivan aivotonta neuloa. Ohjeessa oli kaiken maailman rautalankaversioita tyyliin käytä silmukkamerkkiä joka ikisessä välissä. En käyttänyt kuin kerroksen vaihtumisen merkkinä. Corriedale osoittautui ihanan lämpimäksi, eikä kutita minua. Väri on taivaallinen - onneksi tätä villaa pitäisi löytyä lisää jostain laatikoiden uumenista.

Siis tällainen huppu-kauluri-yhdistelmä. Yksi ongelma. Kaulurina toimii ja on ihana lämmin ja löysä. Tälläisena huppumuotona ei toimi. Ylettää kyllä nätisti, mutta silloin kaulusosa kiristyy liian tiukalle (minun mielestäni) ja alkaa oksettamaan. Olen siis niitä ihmisiä, jotka eivät ikinä koskaan kuuna herran päivänä voisi käyttää poolopaitoja tai sellaisia kivoja kaulureita, joita lapsille paljon neulotaan. No, ehkäpä käytän tätä sitten keväämmällä kun ei tarvitse enää päässä mitään, mutta kaula palelee. Siis kaulaan, selkään, ranteisiin, nilkkoihin EI koskaan saa mennä kylmää. Se tuntuu ilkeeltä.

Muistatte varmaan viime viikon tulppaanikeskustelun? Siellä kommenteissa (tai oikeastaan seurvaavan tekstin kommenteissa) Nna kehotti testaamaan terassilla pakastuneiden kukkasipuleiden kasvatusta - ehkä se jäätyminen kävisi kylmäkäsittelystä... No, tuumasta toimeen. Nyt on pari päivää ollut lasimaljakossa sipuleita mullassa. Isoimmat näyttivät ehkä aavistuksen homehtuneilta, joten niiltä ei ehkä kannata odottaa paljoa. Pienemmät näyttivät ihan hyvä kuntoisilta, mutta niiden kanssa on toinen ongelma. Katzit käyvät ryöstämässä ne sieltä mullasta (ei ole kuin ihan pikkuisen mullan peitossa, kärki näkyvissä) ja pelaavat palloa... Eli ehkä kasvatus ei ole kovinkaan menestyksekästä ;)