10. marraskuuta 2008

Pimeää

Mistä tietää, että pimeä vuodenaika on alkanut? No, tietysti, tottakai, on pimeää suurimman osan aikaa vuorokaudesta. Ja minä otan joka päivä nokoset. Mieluiten sellaiset tunnin tai kaksi kestävät, viltin alla sohvalla, villasukat jalassa, tee/kaakaokupponen lämmittämässä sisuksia. Mutta oikein kiireisenä päivänä riittää vartti. Tosin ihan pakko laittaa känny herättämään ettei käy hassusti...

Kemiaa. Olipa kyse minkä ikäisistä ihmisistä ja mistä yhteisöstä tahansa, on mahdottoman mukavaa seurata miten porukka toimii ja kehittyy. Tänään kans.op. ryhmässä muotoutui taas uusia pareja. Parityöskentely on mielestäni loistava työmuoto - jokainen joutuu ääneen, eikä omaa vuoroa tarvitse odottaa kovin kauaa. Tänään parina teini-ikäinen neito ja pikku hiljaa eläkeikää lähestyvä pukumiesjohtaja. Ja heillä tuntui huumori toimivan yhteen todella hyvin :) Kans.opistossa en sentään arvo pareja, vihjaan vain nätisti, että X tuolla noin kaipaisi paria - toimii. Päiväkoulussa välillä arvon - jokaisen on opittava tekemään töitä kaikkien kanssa.

Seiskaluokkani taas tänään (taidan kaikesta huolimatta rakastua tähän sakkiin):
-Eihän näitä kaikkia sanoja voi MILLÄÄN oppia, ei vaikka opiskelis enkkua sata vuotta!!!
-No, osaahan ope ne..... Eiks nii, etkö osaakin...
-Joo, kauanko sä oot opiskellu enkkua?
-No, vuodesta -79.
-Kuinks vanha sä olit sillo?
-9v.
-Siis sä oot syntynyt -70?
-Joo.
-Äitikin on sillon syntynyt - te ootte saman ikäsiä! Ootko alkuvuodesta?
-Ooon...
-Tammikuu?
-Jooo....
-12.?
-TÄ? Ei voi olla? No, joo-o.
-Siis sä voisit olla mun äiti!?!?!? Voi hitsi, äiti ei ikinä usko kun kerron....

Tämän jälkeen uskon, että oppilaiden avulla selviän huomenna alkavasta kolmannesta jaksosta. 33h opetusta per vko + kans.op. päälle.

Mitä ihmettä neulahuovuttaisin niihin lapasiin koristeluksi? Kissa, kiehkuroita, kukkia, abstraktia, risti-nolla, palleroisia, tonttu - mitä?