1. tammikuuta 2010

Selityksiä

Pikaisen ja summittaisen blogin avulla suoritetun laskennan perusteella neuloin viime vuonna noin 4,5 kg lankaa. Vähemmän kuin vuosiin. Mutta ei ollut aikaa. Jos oli aikaa, väsytti liikaa. Vasen käsi oli kipeä. Joulukuussa kyllä jo parempi, mutta eihän sitten enää ehtinyt. Ja olen kehrännyt.

Olen kehrännyt enemmän kuin koskaan, äkkilaskemalla puolitoista kiloa valmista lankaa! Mutta, tarvitaanko tuohon määrään uutta rukkia? Vanhallakin olisi pärjännyt... Mutta kun uusi on kaunis, suloinen, kiehtovan moderni - vieraat käyvät nykyisin kysymässä, että tuokos se rukki on. Ja villavarastot ovat niin laajat, että on ihan pakko olla uusi, huippukuntoinen rukki.


En uskalla laskea montako neule- tai kehräyskirjaa tilasin viime vuonna. Monta. Kymmeniä ihan varmasti. Mutta kirjojahan ei voi koskaan olla liikaa! Ne ovat sivistyksen merkki (vaikkakin vähän yksipuolisen sivistyksen tässä tapauksessa). Pitää olla inspiraation lähteitä. Pitää olla malli/ohjevarasto inspiksen iskiessä. Pitää olla hyllyntäytettä (ja lisää hyllyjä).