4. kesäkuuta 2012

Jes!

Kyllä. Nyt se on. Tai ainakin huomenna. Loma.

Lomasuunnitelmia ei pahemmin ole. Ensi viikonloppu menee reissussa, mutta muuten tarkoituksena on vain olla möllöttää, tehdä sitä mitä kulloinkin mieli tekee. Ehkä käydä Helsingissä, sukulaisissa Etelä-Savossa, tai sitten ei, jos ei satu huvittamaan. Lomassa on ehdottomasti parasta aikatauluttomuus ja pakon puute! 

Aikomus on myös neuloa. Olen aloittanut kesähuivin, mutta tällä menolla se ei kyllä valmistu tänä kesänä. Tekisi mieli neuloa sukkia, mutta ei mitään turhan monimutkaista, joten ehkä päädyn taas ihaniin sileisiin noro-sukkiin. Villasukkien tarve on krooninen ja akuutti yhtä aikaa, aina.

Kehrännyt olen. Tämä valmistui jo parisen viikkoa sitten. 54 grammaa Wensleydale-silkkiä (50/50) Corgi Hilliltä. Ihanan helppo kehrättävää, kaksisäikeistä tein. Tätä vain on niin vähän, että en tiedä mitä tästä tekisi. Hanskat? Ehkä vähän jotain toista väriä tehosteeksi? Katsotaan, kyllä se ajan myötä kertoo mitä tahtoo.


Jossain vaiheessa, kun saan kuvattua, pitäisi kirjoitella kaksi juttua. a) Rukkikatsaus. Villasukan keskisuomalaisessa rukkikeskuksessa on jo neljä erilaista rukkia. Miksi? b) Kirjakatsaus. Olen parina viime viikkona saanut postista monta kiehtovaa käsityökirjaa. Pari vanhempaa pari ihan upouutta painomusteen tuoksuista - ja mikä parasta, jälkimmäiset ovat kotimaisia!